lunes, 10 de octubre de 2011

Potenciar el sistema defensiu


Ara que estem just amb el canvi d'estació i de temps és el moment de tonificar al màxim el nostre sistema defensiu.
Què és el que podem fer doncs per adaptar-nos millor a les inclemències del temps:

En primer lloc cal que fem una dieta depurativa, és relativament fàcil de fer:
- Intentar menjar aliments com molts vegetals, pastanagues crues, enciams, carxofes, api, ceba, molta fruita de temporada, a poder ser lliure de pesticides o que no siguin transgèniques (dit d'una altra manera fruita i verdura ‘’ecològica’’ ho poso entre cometes perquè en realitat no ho podem saber si no surt del que cultivem nosaltres mateixos).
- Intentar suprimir la proteïna animal tant la carn com el peix i optar per fruits secs com les anous, ja que 100 grams d’anous equivalen a 500 grams de carn vermella.
- Prendre sucs de taronja pel matí, i tot el que contingui vitamina c.

En segon lloc fer una mica d’esport com córrer, o esport aeròbic, si no podem córrer o nedar, anar amb bicicleta, podem caminar no menys de 30 minuts al dia.

També es molt bon moment per buscar ajut professional si tenim problemes respiratoris o defensius normalment, ja que l’acupuntura és un teràpia meravellosa per potenciar el sistema defensiu.

Aquí us deixo una recepta d’un xarop que os podeu preparar vosaltres mateixos:

Es tracta de fer una decocció, si penseu que no us sentarà bé no ho feu i millor fer-ho sota l’observació professional. La decocció és fer bullir l’aigua i afegir les plantes uns 20’ bullint amb cassola de fang a ser possible:

Afegir 2’5 grams de cada planta (regalís- no utilitzar amb problemes de hta, eucaliptus, anís, menta, i 4-5 talls de gingebre), amb 1’5 litres d’aigua.
Una vegada han bullit les herbes, deixar reposar i afegir una ceba (mitjana) trinxada, passat unes 3 hores cola-ho i posa el suc de dues llimones i 8 cullerades de mel (si tenim problemes amb els sucres no posar la mel (diabetis) per exemple).
Fet això prendre un dit de decocció 3 vegades al dia.

Coses que podem prendre si no tenim alèrgies ni cap problema seriós de salud
Echinacae, jalea real, infusions d'eucaliptus, all,etc...


Per qualsevol qüestió poseu-vos en contacte amb nosaltres
Lluís Domínguez
No hay comentarios:

Publicar un comentario